Mūsų teikiamos paslaugos:

 

 

  • Privalomasis pirmosios pagalbos mokymas
  • Privalomasis higienos įgūdžių mokymas
  • Vaikų ir jaunimo neformalus ugdymas, vasaros stovyklos
  • Seminarai, konferencijos, konsultacijos
  • Renginių organizavimas

 

Mūsų adresas:

H.Manto 47, Klaipėda, LT - 92253

Tel.: 8 (46) 31 48 57

El. paštas : info@psn.lt 

Interneto svetainė: www.psn.lt  


2018 05 15 - Judėjimas - sveikatos pagrindas

Kai kuriose užsienio šalyse sportas vyresnio amžiaus žmonėms yra įprasta dienotvarkės dalis. Lietuvoje jau kurį laiką sporto klubai taip pat sudaro programas, skirtas senjorams, tačiau dar mažai vyresnio amžiaus žmonių drįsta laisvalaikį leisti sporto klubuose, manydami, kad šie ne jų amžiui, be to, daugeliui didelė kliūtis - kainos. Tačiau gerai sveikatai palaikyti judėjimas būtinas, o pradėti galima nuo nesudėtingos mankštos namuose.

Taigi pradėkime:

Pakinklių tempimas
Atsisėskite ant kėdės ir vieną kėdę pasistatykite priešais. Neskubėdami užkelkite koją. Pakeltosios kojos pirštai turi būti nukreipti į viršų. Uždėkite rankas ant ištiestosios kojos šlaunies, lengvai lenkitės žemyn. Turite jausti nestiprų tempimą užpakalinėje kojos dalyje. Tą patį pratimą atlikite, užkėlę ant kėdės kitą koją.

Blauzdos tempimas
Rankomis įsikibkite į kėdės atlošą. Vieną koją ištieskite į galą, kitą, sulenktą per kelį, pastatykite į priekį. Tiesiu kūnu lenkitės į priekį, tiesios kojos pėdą turi būti prispausta prie grindų. Turite jausti lengvą tempimą blauzdoje.

Viršutinės blauzdos dalies tempimas

Darykite šį pratimą atsistoję prie sienos. Viena ranka remkitės į sieną. Sulenkite koją per kelį ir laisva ranka suimkite už čiurnos. Galite sulenktą koją šiek tiek timptelt ar tiesiu kūnu pasilenkt į priekį. Turite jausti lengvą viršutinės šlaunies dalies tempimą.

Kelio lankstymas
Stovėkite tiesiai, ranka įsikibkite į kėdės atlošą ar remkitės į sieną. Įtraukite pilvą ir kilstelėkite dešinę, 90 laipsnių sulenktą koją aukštyn. Ištieskite per kelį, sulenkite ir pastatykite ant žemės. Kartokite tą patį pratimą kita koja.

Klubo judinimas
Stovėkite tiesiai, ranka įsikibkite į kėdės atlošą ar remkitės į sieną. Tiesią kairę koją kilstelėkite aukštyn į šoną ir nuleiskite. Tą patį pratimą darykite su kita koja.

Nugaros tempimas
Sunerkite rankas prieš save. Išrieskite nugarą. Temkite sunertas rankas į priekį. Turite jausti lengvą tempimą nugaroje.

Liemens tempimas
Sėdėkite ant kėdės tiesiai. Sunerkite ir iškelkite tiesias rankas į viršų virš galvos. Lėtai lenkitės į dešinę pusę, kol pajusite lengvą tempimą kairėje liemens pusėje. Kartokite į kitą pusę.

Tricepso tempimas
Sėdėkite ant kėdės tiesiai. Sulenkite kairę ranką už galvos, o su dešine ranka švelniai spauskite kairiosios alkūnę. Turite rankoje jausti lengvą tempimą.

Sienos stūmimas
Stovėkite nuo sienos kelių žingsnelių atstumu. Sulenktomis rankomis remkitės į sieną pečių aukštyje. Kojos, nugara - tiesios, pilvas įtrauktas. Stumtelėkite sieną ir atsispauskite atgal.

Straipsnio tema - Senėjimo stabdymas Pakomentuok pirmas! Article tags: ,